A futás szeretete nem csak a sportolóké

„A láb mindig kéznél van” – tartja a mondás, de ha jobban belegondolunk a futásban tényleg ez a legfantasztikusabb. Szinte bárhol és bármikor végezhető. Csupán a megfelelő futócipőre van szükségünk hozzá? Első körben igen! Érdemes pár alkalmat ráfordítani, amíg megszerettetjük magunkkal a futást.

A mai világban sajnos időt vehet igénybe amíg a testünk hozzászokik ehhez a fajta terheléshez. Minden futni szerető ember így kezdte, mégis mindegyik örömet talált a futásban.

Gyakran hallani, hogy a futás kikapcsol. Nem csak fizikailag, hanem lelkileg is feltöltődik tőle az ember. A munkahelyi stressz, a gyerekek miatt felhalmozódott idegesség sokszor csak tudat alatt gyűlik bennünk. Ilyenkor egy jót futni a friss levegőn segít ezeket a problémákat átgondolni, elengedni. „Futás közben születnek a legjobb gondolatok.” Több embertől hallhattuk már ezt a mondatot. Sok anyuka elmegy futni, közben megtervezi a másnapot, hogy mit fog főzni, hogy a mai napban mi az amit másképp kellett volna csinálnia, hogy milyen ruhát ad másnap a gyerkőcre.

Futással engedjük ki a fáradt gőzt

Ha elértük magunkban ezt az összhangot a futással, akkor egy idő után azt fogjuk észrevenni, hogy egyre nagyobb távokat tudunk teljesíteni, és egyre kevesebb gondolat jár majd a fejünkben. Pár alkalom után képesek leszünk teljesen fel szabadultan futni. Ilyenkor érdemes beszerezni pár olyan kütyüt ami segít ellenőrizni magunkat. Ilyen lehet például egy okoskarkötő.

Minden sportolónak nagy segítség lehet. Méri a pulzust folyamatosan, így ellenőrzés alatt tarthatjuk a vérnyomásunkat, elkerülhetjük, hogy túl hajtjuk magunkat. A pulzusmérésen kívül nagy előnye, hogy egy sima szilikon karkötő, aminek a használata teljesen beilleszthető a mindennapokba. Akár nyaralás alkalmával is viselhetjük, mert legtöbb már vízálló is.

A futók másik nagy kedvence a minőségi fülhallgató. Biztos mindenki találkozott azzal a kellemetlenséggel, hogy zene hallgatás közben beleakadunk a kábelbe, kirántjuk a dugót a fülünkből. Vagy esetleg nem is megfelelő a dugó és sehogy nem akar a fülünkbe szorulni. Ma már találunk olyan vezeték nélküli bluetooth-os fülhallgatókat ami tökéletes társ lehet a futások alkalmával.

A futás szeretete nem csak a sportolóké (1 hozzászólás)

  1. Fater
    Fater 2020-01-30 at 18:02 | Reply

    JÓ a cikFater

Hozzászólás írása