A szerelem bizonyítottan egészséges!

A szerelemről elmondható, hogy nagyszerű érzésként is meg lehet élni. Olyan, mintha a világ megszűnne létezni, és a szívünk is kihagy pár ütemet, amikor a másikra gondolunk. Ilyenkor nem foglalkozunk a szomszédokkal, és a nyűgös bajos gondjainkról is hajlamosak vagyunk megfeledkezni.

Azonban azt sokan nem is sejtik, hogy tényleg jó hatással lehet az egészségünkre is.

Szívbetegségek

Kutatók bebizonyították, hogy azok a hölgyek, akik szeretetteljes házasságon belül tudnak élni, kisebb arányban szenvednek a szívbetegségektől, ráadásul az érrendszerükkel sincsen gond. Ha belegondolunk, akkor ez igaz lehet, mivel sokkal kevesebb stressznek vagyunk ilyenkor kitéve, és nem hagyjuk, hogy a düh és más negatív gondolatok átvegyék az irányításukat.

Élettartam

Sokan azt mondják, hogy a házasság megnöveli az élettartamot. Itt persze meg kell jegyezni, hogy ez a jó házasságra igaz, ami tényleg tudja javítani az életminőséget. Az olyan párok, ahol már impotencia is jelentkezik a rengeteg veszekedés miatt, sajnos nem számíthatnak sok jóra, viszont a kellemes, meghitt kapcsolat nyugalmat és békét hoz, ez pedig jó hatással van az életünkre.

Boldogság

Vannak olyan emberek, akik megállás nélkül kutatják az élet értelmét. Egyesek a munkában, mások a családban találják ezt meg, azonban általában elmondható, hogy az emberek legnagyobb része akkor nyugszik meg, amikor végre megtalálja azt, akivel végre családot alapíthat.

Ezt nevezhetnénk a boldogság titkának is. Lényegében senki sem akar egyedül meghalni, azok az emberek, akiket a szeretteik vesznek körbe, sokkal jobban érzik magukat, és még a betegségek is jobban elkerülik őket.

Depresszió

Ennél a pontnál kell megemlíteni a depressziót is. Az igaz szerelem, vagy pontosabban szeretet tökéletes gyógyszer azoknak, akiknek a szívét fekete fellegek borítják. Az elszigetelődés csak tovább fokozhatja a problémákat, még öngyilkossági hajlamhoz is vezethet.

Azonban, azok a párok, akik számíthatnak egymásra, és megtalálják a másikban a szükséges támaszt, azok könnyebben le fogják küzdeni a rájuk váró gondokat.

Hozzászólás írása