Az egészséges párkapcsolat nem csak a szexualitásról szól

A minőségi idő megosztása kulcsfontosságú eleme annak, hogy egy kapcsolat ne váljon rutinná. Tény és való, hogy néha nagyon elfoglalt életünk van, és gyakorlatilag robotpilóta üzemmódban élünk, anélkül, hogy észrevennénk, mi történik körülöttünk, de ha a cél az egészséges kapcsolat fenntartása, akkor a prioritások között kell lennie annak, hogy időt szakítsunk a partnerünkre.

Egy kapcsolat elején hajlamosak vagyunk a legjobb oldalunkat mutatni egymásnak, nagyon figyelmesek vagyunk, bókolunk, vacsorázunk, azonban az idő előrehaladtával ezek a gesztusok hajlamosak csökkenni, míg néha el is tűnnek. A kapcsolatok olyanok, mint a növények, ha nem öntözzük őket, elpusztulnak.

Tehát ha azt akarjuk, hogy a kapcsolatunk friss és színes maradjon, akkor figyelünk a másikra.

Itt nemcsak a szexualitásra kell gondolni, hanem valami olyan egyszerű dologra, mint azt mondani a másiknak, hogy milyen jól néz ki ma, virágot adni neki, meghívni vacsorázni, elvinni arra a helyre, ahol találkoztunk, és így tovább. Ezáltal sokáig kiváló állapotban tarthatjuk a kapcsolatunkat.

Ha változásra vágyunk, akkor magunkkal kezdjünk

Sokan egyet értenek abban, hogy túl sok időt töltünk azzal, hogy megpróbáljuk megváltoztatni az embereket, legtöbbször eredménytelenül. Az emberek csak akkor változnak, ha változni akarnak, vagy ha a környezetük változik. A La vanguardia szerint, ha azt akarjuk, hogy a partnerünk megváltozzon, a legjobb, amit tehetünk, hogy magunkat változtatjuk meg.

Ha azt akarjuk, hogy ne járjon annyit a barátaival, valószínűleg jobban működne, ha megköszönnénk neki azokat a napokat, amikor egész délután velünk marad, nem pedig a folytonos szemrehányásokkal. A szexualitás oltárán hasonló elvek működnek, amennyiben jobb estékre vágyunk, úgy önmagunkban kell keresnünk a problémát.

Lehet, hogy a férfiaknak az idő előrehaladtával meg kell küzdeniük az impotenciával, azonban a hölgyek libidója is javítható szokott lenni. Tisztelet és bizalom nélkül nincs lehetőség egészséges partnerségre.

Hozzászólás írása