Az egészségünket is óvják az újrahasznosított anyagból készült térkövek

A legtöbb építőanyag és beépíthető épületelem gyártása rengeteg károsanyag kibocsájtással jár. Nem csak az aszfaltozásra kell gondolni, de olyan, látszólag ártalmatlan elemekre is mint a térkövek. A térkő burkolat önmagában nem káros, ám a gyártási folyamatok során felszabaduló szén-dioxid és más káros anyagok már negatívan hatnak a környezetünkre és különböző egészségügyi problémákat is okozhatnak.

A gyártási folyamat során elsősorban szén-dioxid az elmúlt évtizedekben jelentősen megnövekedett elsősorban az óriás gyárak termelései miatt. A szén-dioxid üvegházhatású gáz, amely a kutatók többsége szerint hozzájárul a globális felmelegedéshez is. Bár a szén-dioxid kisebb mennyiségben képes serkentei a légzést, a káros anyagokkal kombinált légszennyezés miatt hosszútávon légúti panaszokat, allergiát és légzőszervi megbetegedéseket is okozhat.

Ezért rendkívül fontos, hogy optimalizáljuk a gyártási folyamatokat vagy lehetőség szerint újrahasznosított anyagokból készítsünk modern építőanyagokat, térköveket.

Egy magyar fejlesztésű térkő menti meg környezetünket a szennyeződésektől!

Platio térburkolat

Platio térburkolat

Egy barátokból álló magyar fejlesztőcsapat reformálta meg az építőipart új, modern kinézetű és okos eszközével. A napelem pozitív előnyeit egyesítették a térkövek hasznosságával és szépségével úgy, hogy közben környezetvédő módon, újrahasznosított anyagokat vettek a gyártási folyamat alapjául, ezáltal óriási szennyeződéstől megóvva Földünket. Az okos térkővel már Budapesten is találkozhatunk, de egy kazahsztáni öko-falu teljes elektromos ellátását ezek a térkövek biztosítják.

A PLATIO térburkolat névre keresztelt magyar találmány gyönyörű, letisztult és modern városképet kölcsönöz. A Platio 1 négyzetméternyi térköve 400 PET palack újrahasznosításával készül, ezáltal 25 kilogram szén-dioxiddal kevesebb szennyeződéstől óvja meg a környezetet. 50 négyzetméternyi okos térkővel már három óra alatt feltölthető egy modern, elektromos autó, amivel indirekt módon további károsanyag kibocsájtástól óvja meg a természetet. Az okos térkő 50 négyzetmétere már 4 komplett háztartás szükséges energiaellátását is képes fedezni, így a benne lévő lehetőségek száma szinte végtelen.

Hozzászólás írása