Betonpadlóval az allergia ellen

Manapság egyre nagyobb az igény arra, hogy az otthonunk is a lehető legegészségesebb legyen. Erre már számos lehetőség és törekvés van, de miért is van erre szükség. Az asztma és az allergiás megbetegedések egyre gyakoribbak, nemcsak gyermekek, de felnőttek is szenvednek tőle. Egyre nagyobb az igény tehát arra, hogy az otthonunkban is a lehető legtisztább levegő lehessen.

Ehhez természetesen használhatunk különböző légszűrőket és légtisztító berendezéseket, vannak azonban, akik már az építkezés során törekednek arra, hogy a lehető legegészségesebb legyen a ház, és persze az is maradjon.

Ahhoz, hogy a lehető legtisztább levegő legyen nálunk, nemcsak a légszűrő berendezések beszerzése fontos. Nagyban hozzájárul a szigetelés is ehhez, a nyílászáról, vagyis az ablakok és ajtók fajtája, de még a burkolatok is. Nem is gondolnánk, hogy a betonpadló mennyire remek választás lehet egy olyan otthonban, ahol asztmás vagy allergiás családtag lakik, pedig így van.

Bár számos tévhit lengi körbe a betonpadlót, egy kifejezetten könnyen tisztítható, olcsó és tartós burkolatról van szó, mely a segíthet abban, hogy kevésbé legyen poros az otthonunk.

Miért jó a beton padló olyan otthonokban, ahol allergiások vagy asztmások élnek? 

Aki asztmás, számára a por komoly gondot okozhat, de vannak olyanok is, akik kifejezetten az úgynevezett házi porra allergiásak. Bár a betont egy poros felületnek gondoljunk, mégsem az, ha a lakásunk padlójáról van szó. A betonpadlót polírozzák, csiszolják, mely folyamat ugyan porral járhat, főleg, ha száraz csiszolásról van szó, de a kész padló már egyáltalán nem poros, és kopni sem kopik olyan gyorsan, mint más burkolatok.

Persze adja magát a kérdés, hogy ha a folyamat porral jár, mi garantálja, hogy mire egy család beköltözik, nem lesz poros a ház.

Nos, a polírozást és csiszolást olyan gépekkel végzik, melyekkel járhat por, de ilyenkor ipari porszívókat is bevetnek, melyek kifejezetten úgy lehettek kialakítva, hogy eltávolítsák a beton csiszolásával járó koszt és port. Ezek az ipari porszívók garantálják, hogy a helyiségek nemcsak szépek, de portalanok is lesznek.

Hozzászólás írása