Egészséges a párkapcsolatunk?

Az, hogy párkapcsolatod egészséges, vagy egészségtelen kategóriába tartozik nem nehéz eldönteni. De ezt leginkább abban az esetben könnyű meghozni, ha kívülállóként tekintünk a kapcsolatra. Egy kívülálló személy ugyanis mindig sokkal hamarabb észre tudja venni a problémákat, és fel tudja azokat a jeleket ismerni, melyből kiderül, hogy az adott párkapcsolat egészséges, vagy egészségtelen.

Mennyire vagy önzetlen a kapcsolatban?

Azok a személyek, akik egy boldog, és egészséges párkapcsolatban élnek, soha nem azért segítenek valamiben a párjukon, mert várnak cserébe valamit. Még utólag se vágják az illető fejéhez hogy „persze, én akkor segítettem neked!” Nem is szabad ezt megtenniük, hiszen ez hamar meg tudja mérgezni az párkapcsolatot. Egészségesnek számít a viszony abban az esetben ha a benne lévő felek azért adnak, és azért segítenek, mert szeretik egymást, és ezt az egészet olyannyira önzetlenül teszik, hogy soha nem várnak érte hálát.

Egy egészséges, boldog párkapcsolatban teljesen természetesnek számít, hogy úgy fogadjuk el a másik felet, amilyen. Mindenkinek vannak jó, és rossz tulajdonságai, melyeket a legtöbb esetben mindkét fél feltud ismerni, ennek ellenére egyáltalán nem várható el hogy a rossz tulajdonságit valaki elhagyja, ezáltal megváltozzon. Ha egy párkapcsolat egészségtelen, akkor az tapasztalható meg, hogy a két fél közül legalább az egyik mindig elégedetlen, és folyamatosan arra törekszik, hogy pár dologba megváltoztassa a partnerét. A másik fél maximális elfogadása azonban egy boldog, jól működő párkapcsolatból soha nem hiányozhat.

Nincs probléma az ágyban?

Ha van, akkor klikk ide

Van bizalom, van őszinteség?

Mindenki tudja, hogy egy egészséges kapcsolatnak a bizalom az egyik legnagyobb alapja. Sokak szerint ha ez valamilyen oknál fogva mégis hiányzik, akkor búcsút is mondhatunk a hatalmas szerelemnek, és boldogságnak. A bizalom és a birtoklás között tudni kell felismerni a különbségeket, hiszen ha ez elmarad, akkor az egészséges viszony hamar átalakulhat egészségtelenné. Azért, mert valaki a párunk, még nem a miénk szó szerint, soha nem szabhatjuk meg neki hogy mikor mit csinál, kivel van jóba, és esetleg kivel találkozik.

A folyamatos bizalmatlanság, a másik fél utáni nyomozgatás, mindkét embert rendkívül hamar ki tud csinálni. Ha ok nélkül nem bízunk meg a párunkba, akkor ideje lenne elgondolkozni ennek az okán, és megpróbálnunk önszántunkból változtatni ezen a viselkedésformán.

A bizalom mellé azonban valóban kell az, hogy mindkét fél őszinte legyen a másikkal, és ez történjen mindenféle hátsó szándék nélkül. Azok az emberek akik hatalmas szerelembe csöppentek bele, könnyen lehet, hogy sűrűn használják az bűntudatkeltés fegyverét, mely egyértelműen egy negatív dolog.

Egy rossz viszonyban a két ember képes azért bűntudatot kelteni a másikban, hogy azt, amit annyira szeretnének, végül megkaphassák. Lehetséges, hogy még így is működik egy darabig a dolog, de az biztos hogy ebben az egészségtelen párkapcsolatban valójában huzamosabb ideig egyik fél sem boldog.

Hozzászólás írása