Egy egészséges párkapcsolatban nem csak a hatalmas habzsolások az egyetlen közös program

Bár manapság szerencsére egyre több ember törekszik az egészséges életmód fenntartására, és sportol rendszeresen, emellett próbál egészségesen táplálkozni, mégis sokan tartják még mindig igaznak azt a mondást, miszerint ha valaki párkapcsolatban él hosszútávon, akkor az meghízik, hiszen már nem figyel annyira oda a külsejére, ha megtalálta élete szerelmét.

Az évfordulós, Valentin-napi romantikus vacsorák sokak szerint elmaradhatatlanok, másiknak azonban nem okoz nehézséget az sem, ha ilyenkor is odafigyelnek arra, hogy amit esznek, az egészséges is legyen.

Tipp: potencianövelő ételek, italok

Valóban folyamatos eszünk, ha boldogok, vagy éppen ha csalódottak vagyunk?

Egyáltalán nem ritkaság az, ha valaki szerelmes lesz, és az eltelt pár hónap alatt felszed pár kilót. Ettől azért még nem kell pánikba esni, de különösen a nők esetében szokott gondot okozni egy idő után az hogy nem érzik már jól magukat a bőrükben, elvesztik az önbizalmukat, ez a két dolog pedig természetesen a párkapcsolatra is hatással van.

Különböző felmérésekből az derült ki, hogy a hízás nagyon sok esetben a párkapcsolattal összefüggésben van. Van aki ha boldog, akkor eszik folyamatosan, van azonban az az embercsoport, aki csalódás után rohan a gyorsétterembe, hogy csökkentse szomorúságát, és csalódottságát. Nem csak a tinik, de már a fiatal felnőttek számára is nagyon fontos a kinézetük, ezért sok esetben hónapok után teszik fel maguknak döbbenten a kérdést: „ mikor híztam meg ennyire?”

A boldog kapcsolatnál fontos hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben

A legtöbb párkapcsolat azért fut zátonyra, mert a szerelmes turbékolás, illetve az izgalom, és a szenvedély a hétköznapi rutinba elvész, majd teljesen a háttérbe szorul. Ekkor jönnek azok a programok, mikor kettesben elmegyünk valahova, ami legtöbb esetben egy vacsora, vagy egy közös ebéd. Arról azonban soha ne feledkezzünk meg, hogy az intimitás és a szerelem megőrzésében elengedhetetlen hogy mindkét fél jól érezze magát a bőrében, és elégedett legyen magával. Ha ez valamelyik oldalról hiányzik, mert mondjuk felszedtünk pár kilót az elmúlt pár hónapban, akkor ott elő fog törni a kis sárga szemű szörnyeteg: a féltékenység.

Egy párkapcsolat csak addig egészséges míg egy fél sem telepszik rá a másikra, és a két ember teljesen különálló véleménnyel, és gondolatmenettel tud beleszállni a vitákba, és a nézeteltérésekbe. Akkor ha az egyik ember elnyomottnak érzi magát, egy idő után már meg se mer inkább szólni az adott helyzetekbe, hiszen ő neki úgyse lehet igaza.

Ehhez a viselkedéshez gyakran az elhízottságból adódó önbizalomhiány is hozzá szokott járulni. Ám ne feledkezzünk meg arról sem, hogy mennyire sok kihűlőbe lévő párkapcsolatot mentett meg az, hogy a két fél összefogott, és együttes erővel eljártak edzeni, odafigyeltek az étkezésükre, és leadták a felszedett felesleget. A visszatérő önbizalom, illetve az érzéki kisugárzás pedig kell ahhoz, hogy újra csillogó szemekkel tudjuk a másikra nézni.

Hozzászólás írása