Eljött az egészséges rágcsálnivalók ideje

Egy-egy buli alkalmával nem csak az alkohollal terhelheti meg szervezetét, de az elfogyasztott rágcsálnivalókkal is. Hiába próbál egészségesen étkezni és odafigyelni a címkéken feltüntetett összetevőkre, egy-egy ilyen este bizony többet árt, mint gondolná. Néha egy pohár bor, a baráti társasággal kellemes kikapcsolódáshoz vezethet, azonban a mértéktelen alkoholfogyasztás nem csak hosszútávon tudja rombolni a testet.

A szervezet ilyenkor küzd a vízhiánnyal és az alkohol feldolgozásával, melynek hatására létrejön az úgynevezett másnaposság, ami akár egész napos rosszulléthez is vezethet. Ha már alkoholt fogyaszt valaki, mindenképp pótolja a vízhiányt és étkezzen bőségesen mellette. A chipsek és egyéb sós rágcsálnivalók sajnos még jobban vízhiányossá tehetik a szervezetet, hiába szívják fel a gyomor savtartalmát. Vannak azonban alternatív módszerek is mellyel garantáltan feldobható egy-egy este a baráti társasággal. Eljött hát az egészséges rágcsálnivalók ideje.

Mártogatósoktól az csokis kekszekig

Attól még, hogy valaki diétázik, nem kell lemondani finomságokról olyan jeles eseményeken sem mint a születésnapi party vagy éppen a szilveszteri buli. Manapság már minden ételnek megvan a maga egészséges alternatívája. A szervezete évekkel később pedig megköszöni majd ezt a gondoskodást. A ropogós mártogatós, mely tulajdonképpen bármely zöldségből állhat, mellé könnyen elkészíthet egy joghurtos öntetet, amiben mártogathatják a zeller szálakat vagy répát.

Gondolva a vendégek azon részére, akik bizony nem kedvelik az ilyen zöldségeket nyugodtan készíthető parmezánbundás csirkecsíkok is mely biztosan a buli kedvelt étele lesz. Nem kell mást tenni csak a lisztet és zsemlemorzsát lecserélni teljes kiőrlésű verzióra vagy zablisztre akkor bátran ehetőek akár egész este. Az édességet kedvelőknek pedig ajánlott a zabpehelylisztből, gyümölcsökből és cukormentes csokoládékból készülő sütemények, kekszek. Az édesítőszerek mellett a cukor elhagyható tényezővé válhat. Érdemes tehát receptek keresésére szánni egy kis időt, hiszen a saját és mások egészségének megőrzése fontos szempont.

Hozzászólás írása