Eredeti a parfüm, amit vettem?

Sajnos manapság már szinte mindent hamisítanak, nincs ez másképpen a parfümökkel sem. Sokszor próbálják meg rátukmálni az emberre a hamisított illatokat, gyakran ugyanolyan áron. Honnan tudhatjuk, hogy minőségi parfümöt vásároltunk-e?

Az életünkhöz hozzátartoznak az illatok, azt is szokták mondani, hogy az ember az illatok alapján választ magának párt. Rendkívül sokféle illat létezik a világon, gyakran világsztárok kreálnak egy-egy darabot, a legdrágább darabokat pedig ismert divatházak neve fémjelez.

Bruno Banani parfüm

Bruno Banani parfüm – Sokszor próbálják meg rátukmálni az emberre a hamisított illatokat, gyakran ugyanolyan áron. Honnan tudhatjuk, hogy minőségi parfümöt vásároltunk-e?

Honnan tudjuk, hogy eredeti-e a parfüm, amit vettünk?

Amennyiben boltban vásárolunk, nem szokott felmerülni a gyanú, hogy esetleg az illat hamisítvány lenne. A legális webáruházakban is teljes bizonyossággal lehet állítani, hogy eredeti a vásárolt termék. Ha nem így lenne, akkor az a webáruházat minősítené, lehetőség lenne feljelentést is tenni ellenük, ezt pedig egy tisztességes cég nem engedheti meg magának. Vannak olyan helyek, ahol egyértelműen lehet tudni, hogy hamisítvánnyal van dolgunk, és ezt nem is titkolják. Ilyenkor nem az eredeti illatot kapjuk, hanem valami ahhoz nagyon hasonlót, hiszen a receptet nem adják ki a kezeik közül.

A parfümön és a dobozon is van kódszám, ha a kettő eltér egymástól, akkor gyanakodhatunk. Az utánzatok nagy kiszerelésben, 100 ml-es adagokban kaphatóak, míg az eredetik általában kisebb üvegcsében. Maga az üveg egyszerű, sokszor még az illat neve sincs feltüntetve. A többi parfümnek is hasonló az üvege, így tulajdonképpen lehetetlen megkülönböztetni ránézésre egy másik utánzattól.

Hogyan spóroljunk?

Ha eredeti illatra vágyunk, de nem akarunk mélyen a zsebünkbe nyúlni, akkor az outlet parfümériák kínálatát nézzük át. Itt márkás illatokat találhatunk, lehet, hogy nem a legfrissebb darabokat, de garantáltan igazi, minőségi parfümök közül válogathatunk.

Médiatámogató: www.outletsale.hu

Hozzászólás írása