Ezek az egészséges párkapcsolat titkai

Sajnos a mai világban az emberek sokszor csak azért maradnak, vagy menekülnek bele egy párkapcsolatba, mert rettegnek a magánytól, és félnek egyedül lenni. Pedig annál nincs is nagyobb boldogság, mikor szerethetünk, és szeretve vagyunk. Azok az emberek, akik már megtapasztalták milyen egy egészséges és boldog párkapcsolatban élni, valószínűleg megpróbálnak mindent elkövetni annak érdekében, hogy ez a viszony ebben a formában tudjon fennmaradni hosszútávon.

Az egymás iránti vonzódás elősegíti azt, hogy a dolgok jól menjenek, ám érdemes még néhány dologra fokozottan odafigyelni azért, hogy mindketten boldogok lehessünk.

A kommunikáció nem csak a kapcsolat elején fontos

Elméletben mindenki tudja, mennyire fontos a társas kapcsolatokban a megfelelő kommunikáció, és ez természetesen a párkapcsolatokra is igaz, ám gyakorlatban mégis előfordulhat az, hogy az évek múlásával elfelejtünk beszélgetni a kedvesünkkel. A szürke hétköznapok egyszerűen beszippantják az embereket és általában hulla fáradtan, munkából hazaesve, nem is váltanak 3 mondatnál többet a párok egymással. Pedig a kommunikáció hiánya el is tudja pusztítani a boldog párkapcsolatokat.

Fontos hogy minden nap szánjatok egymásra ennyi időt, hogy átbeszéljétek az aznapi történéseket, és együtt tudjátok megvitatni a közös életekbe felmerülő nagyobb döntéseket. Ha párunk valami olyan dolgot mesél el, amit nem értünk, ne zárkózzunk magunkba, hanem nyugodtan merjünk visszakérdezni, neki is jobban fog esni, hogy bele-bele kérdezünk a mondanivalójába, mintha csak némán bólogatnánk. Azt felfedezzük azt, hogy mostanában kevesebbet beszélgetünk a párunkkal, akkor az már fél siker, hiszen a felismerés után már könnyű tenni ellene.

Ha úgy is érzed, évek óta együtt éltek, és már tudjátok egymás gondolatait, be tudjátok fejezni a másik mondatait, akkor is kérd ki a véleményét a dolgokról, még akkor is, ha pontosan tudod, mit fog reagálni a témára.

Mennyire fontos a tisztelet, és a szabadság?

Egy kapcsolat csak úgy számít egészséges viszonynak, ha mindkét fél tiszteli a másikat. Nem elég az, ha olyan emberrel vagyunk együtt, aki bár szeret bennünket, hiszen ha mégsem tud tisztelni bennünket, nagy fájdalmakat tud okozni, ha az első adandó alkalommal megaláz bennünket barátaink előtt, vagy nem hallgat végig bennünket. Ha ebből kiindulva már nem tudsz teljesen önmagad lenni mellette, akkor érdemes lehet elgondolkozni azon, hogy ő-e a megfelelő személy számodra arra, hogy egy életet leélj vele.

Egy kapcsolatban fontos hogy mindkét fél megmaradjon önmaga, ha ugyanis az egyik ember a másikra erőlteti véleményét, és megpróbál megváltoztatni minket, akkor ez már nem egy boldog, és nem egy egészséges kapcsolat.

Könnyen lehet, hogy párod nagyon szeret téged, mégsem úgy szeretné ezt kimutatni, hogy a hét minden napján 0-24 órában együtt van veled. Igen is az embernek szüksége van egyedüllétre, vagy olyan kikapcsolódásra ahol a párja nincs vele. Általában a nők szokták túlzottan magukhoz láncolni a párjukat, és alakulnak ki komoly konfliktusok abból hogy a párja pár hetente se mozdulhat már ki a barátaival egy-egy sörre.

Egy kevés külön töltött időre azonban mindenképpen szüksége van a két félre, még akkor is, ha ez idő alatt nagyon hiányzik nekünk a szerelmünk. A másik fél hiánya azonban még jobban összeköti a két embert, ennek köszönhetően kapcsolatuk is megerősödik.

Hozzászólás írása