Ezek az egészségre káros ételek a mosogatónak sem jók

Egy tökéletes háziasszonynak nem csak arra kell odafigyelnie, hogy a lakásban mindig rend és tisztaság legyen, hanem arra is hogy mosogatás és takarítás során se a WC-csészébe, se a lefolyókba ne kerüljön olyan dolog ami nem oda való. Sajnos előfordulhat, hogy belekerül a lefolyóba a romlott, egészségre már káros vagy már fel nem használt ételmaradék, olaj vagy éppen liszt.

Abban a pillanatban lehetséges, hogy nem is gondoljuk át, hogy ezzel milyen kárt is tehetünk, ám ne lepődjünk meg, ha pár héten belül nem megy le a víz a mosogatómedencében vagy a WC csészében, megtörténik a dugulás, ami elhárítást igényel.

Liszt

Panírozás után, gyorsan azon vagyunk, hogy a kezünkre ragadt lisztet lemossuk a mosogatónál. Legyünk azonban óvatosak, hiszen a liszt is okozhat csúnya dugulást. A liszt nedvesség hatására megszívja magát, adott esetben képes eltömíteni a lefolyócsövet is.

Főtt tészta

Ha megfőtt a tészta az ebédhez, a legtöbben a mosogatóban szoktuk leszűrni. Ilyenkor előfordul, hogy 1-2 darab mellé esik és van, hogy az végül a lefolyóban végzi. Jó tudni azonban hogy ez a ragacsos, főtt tészta nagyon rá tud tapadni a lefolyó belsejére és előbb-utóbb biztosan dugulást fog okozni.

Sütőolaj és zsiradék

Azzal reméljük mindenki tisztában van, hogy az olaj egyáltalán nem oldódik a vízben, ha pedig hideggel érintkezik, hamar dugulást is okoz. Soha ne öntsük le a használt zsiradékot és az olajat a lefolyóba, ehelyett inkább gondosan gyűjtsük össze és adjuk le egy erre kijelölt központban. A lefolyó megóvása helyett ez fontos környezetvédelmi lépést is jelent.

Rizs

Mosogatás közben lecsusszan a lefolyón néhány apró rizsszem és azt gondoljuk, sebaj, ez nem okozhat problémát? Sajnos tévedünk! Hasonlóan a tésztához, a rizs is csúnya dugulást képes okozni, hiszen főtt állapotában ragacsos, akkor pedig ha megszívja magát vízzel, sokszorosára képes duzzadni. Annak érdekében, hogy megakadályozzuk, hogy mindenféle ételmaradék menjen le a lefolyón, vásároljunk műanyag vagy fém szűrőket a mosogatóba is!

Ha megtörtént a baj, hívjon szakembert gyorsan!

Hozzászólás írása