Jakuzzi vásárlás okosan

Egy jakuzzi a közhiedelemmel ellentétben sokkal több, mint egy óriási kültéri vagy beltéri medence, illetve fürdőkád, ahol lehetőségünk van megpihenni vagy iszogatni egy kicsit, hiszen a jakuzzi például egészségünkre is rendkívül pozitív hatást gyakorol.

Ott van például a tény, melyet kutatások is igazoltak, hogy a hidroterápia bizony ideális a vérkeringés javítására, de segíti az ellazulás mellett a stressz oldását is, amire egyre több embernek nagy szüksége van a kiegyensúlyozott élethez. Sőt mi több, vannak olyan masszázsmedencék, melyekben jelentősebb testmozgás is végezhető, sőt akár kisebb úszó gyakorlatok is, lévén vannak olyan swim spa-k, amelyeket kifejezetten sportoláshoz álmodtak meg.

Amennyiben otthonunkba szeretnénk jakuzzit vásárolni, legyen a cél akár a szórakozás, akár az edzés, akár a kikapcsolódás, a lényeg minden esetben az, hogy örömet szerezzünk magunknak és családunknak, miközben fontos lesz, hogy megpróbáljunk okosan dönteni és választani. Ez nem lesz egyszerű feladat, hiszen a masszázsmedencék esetében is rengeteg különféle modell közül válogathatunk magunknak, de a méret, a felszereltség, a teljesítmény és más egyéb tekintetben is óriási a választék.

A jakuzzik esetében is érvényes például az, hogy az alapvető modellektől kezdve, a luxuskategóriáig bezárólag számtalan különféle verzió és alternatíva áll a rendelkezésünkre. Válogathatunk rengeteg extra közül, amelyek kapcsán csak az anyagiak jelentenek korlátot, valamint természetesen a személyes igényeink. Tegyük fel magunknak a kérdéseket:

  • Mire kellene nekünk a jakuzzi?
  • Milyen igényeink vannak?
  • Milyen célból vásárolunk?
  • Mennyit költenénk?
  • Egyedül vagy másokkal is használjuk-e majd?

Ezekre válaszolva máris sokkal könnyebben megtalálhatjuk azt a jakuzzit, ami az ízlésünkhöz igazodik majd.

Néhány hasznos tipp

Az tehát már ismert, hogy amennyiben jakuzzit szeretnénk vásárolni magunknak, akkor kiemelkedően nagy választékkal találhatjuk szembe magunkat. Éppen ezért fontos, hogy jó előre felkészüljünk a témában, amihez most néhány hasznos tippel is szeretnénk szolgálni.

Az egyik legfontosabb minden esetben az, hogy olyan gyártót, forgalmazót vagy viszonteladót válasszunk – lehetőleg mindet egyben –, amelyik megbízható és igazolta minőségét, hovatovább évek, évtizedek óta jelen van a piacon. Ez gyártónál azért lényeges, mert csak úgy, mint más szegmensben, itt is megjelentek az olcsó utánzatok, illetve a satnya minőségű modellek, melyeket a legkönnyebben úgy tudunk elkerülni, ha megbízható márkát választunk. Ugyanez igaz a kivitelezőkre, illetve a forgalmazókra is, hiszen nem elég a jó minőségű jakuzzi, nagyon fontos azt megfelelően leszállítani és beszerelni is, a tapasztalatok szerint azonban erre Magyarországon még mindig csak nagyon kevés cég képes.

Lényeges lehet még, hogy kipróbáljuk a vásárlás előtt a jakuzzit – már amennyiben erre van lehetőségünk. Mivel a jakuzzik mindegyike más és más, illetve az emberek kényelemérzete és véleménye is az, a masszázsmedence pedig elég nagy és hosszú távú befektetés is, ezért ragaszkodjunk hozzá, hogy az adott medencét a vásárlás előtt kipróbálhassuk. Ne legyünk ezen a téren szemérmesek vagy szívbajosak, hiszen még egyszer ismételjük: nem kis befektetésről van szó, és nem egy-két évre vásárolunk, hanem optimális esetben évtizedekre.

Ha már eljutottunk a medence kiválasztásáig – ez nagyon sok esetben hónapokig is eltarthat –, lényeges lesz, hogy odafigyeljünk a legapróbb részletekre is, ezáltal például arra, hogy a szerződés tartalmazza a medence funkcióit, a telepítés dátumát, a fizetés ütemezését, valamint a garanciális feltételeket is. Ezek ugyanis egy ekkora befektetés esetén nagyon fontos, hogy papíron is rögzítve legyenek. 

Masszázsmedence vásárlása online?

Ma már egyre több helyen kínálnak lehetőséget arra, hogy egy jakuzzit online is megvásároljunk, amivel kapcsolatban sokan nagy kedvezményeket ígérnek, ami egyértelmű átverés, akárcsak a legtöbb olyan oldal is, ahonnan látatlanban meg lehet rendelni az efféle medencéket. Jakuzzit ugyanis online nem lehet vásárolni! Illetve lehetni lehet, csak éppen nem szabad, mert egyrészt könnyedén belefuthatunk silány minőségű termékekbe, másrészt pedig egy jakuzzi megrendeléséhez elengedhetetlen az előzetes felmérés, de az is, hogy lássuk, megfogjuk, legalább víz nélkül beleüljünk a medencébe.

Ez nem egy olyan termék, amit látatlanban meg lehetne vásárolni, ehhez szükség van a személyes kontaktra, hovatovább meggyőződéssel kijelenthető, hogy a vásárlók többségének kérdése is van, amit online rendelésnél senkinek sem tudna feltenni, a termékkel kapcsolatos kérdésekről nem is beszélve.

Hozzászólás írása