Könyvelő, szülésznő és újságíró is harcol a női egészség védelméért

A nőknek, számos szerepben kell megfelelniük nap, mint nap. Egyszerre kell helytállni anyaként, feleségként, kollégaként, társként. Felmerül a kérdés, hogy mi lesz akkor, ha megbetegszenek. Vajon ki fogja ápolni őket? A családi támogatás mellett sokszor egy olyan közösség is szükségeltetik, ahol tudják, min megy át egy beteg ember, milyen küzdelmekkel kell élni mindennap.

Számos egyesület jött létre az évek, évtizedek során. A női egyenjogúságért, bántalmazott nőkért, egyedülálló anyákért harcoló szervek között most már megtalálható a FEME is.

Légy akárki, fontos vagy

A Felelősen Magadért Egyesület (FEME) célként tűzte ki, hogy olyan közösséget hozzon létre ahol a női egészséget érintő témák kapnak főszerepet. Egy közösség, ahol semmi sem számít tabunak a női egészségével kapcsolatban. Alapító tagok között olyan nők találhatóak, akik szakmájukban is elismertek. Szülész-nőgyógyász, szakorvos, újságíró, szexuálterapeuta vagy éppen könyvelő. A tagok saját élettörténetükkel, betegségükkel igyekeznek megmutatni nőtársaiknak, hogy van kiút és van kihez fordulniuk. Ezek a nők összefogtak és eldöntötték, hogy arra használják ismeretségüket, szakmai tudásukat, illetve befolyásukat, hogy minél több nőn tudjanak segíteni.

A betegség nem válogat

Legyen az bárki vagy bármennyi idős, egy betegség sajnos nem válogat, ezért elengedhetetlen egy olyan csoport ahol bátran fordulhatnak egymáshoz az emberek és nem utolsó sorban megoszthatják egymás között a történetüket. Nem utolsó sorban pedig segítséget tudnak nyújtani a tünetekkel rendelkező, de még nem diagnosztizált betegeknek. Sokan ugyanis nem mernek elmenni orvoshoz bajaikkal, ezért minden bátorító szó jól tud esni ilyenkor. Rengeteg nő szenved valamilyen tartós betegségben, legyen az endometriózis, mióma vagy az egyik legsúlyosabb a rák.

A mindennapokat megkeserítő tünetek kibeszélése vagy csak pár bátorító szó mindig jól eshet. A testi bajok ugyanis sokszor lelki terhekké válhatnak. Ezért egy közösség kincs lehet azoknak, akik valamilyen betegséggel küzdenek.

Szponzoráció: www.szamvitelnavigator.hu

Hozzászólás írása