Miért fontos, hogy sportolás mellett egészségesen táplálkozzunk?

Ha egy komoly életmódváltáson törjük a fejünket, akkor nem árt néhány fontos dolgot, még az elején tisztázni. Például, hogy mi is ez pontosan? Mi a célunk vele és mennyi időn belül szeretnénk azt a kitűzött célt elérni? Mégis hogy függ össze a rendszeres testmozgás az egészséges táplálkozással? Van néhány olyan fontos szabály, melyet egyszerűen észben kell tartani, ha egészséges életmódot szeretnénk és nem önsanyargató koplalásba kezdeni.

Népbetegség az elhízás

Az étrendünk kialakításának mindenképpen hosszú távúnak és rendszeresnek kell lennie és úgy kell azt összeállítani, hogy fix legyen és ne kelljen folyamatosan korrigálni. Törekedjünk arra, hogy együnk egészségeseket és közben finomakat is! Nem kell az egészséges életmódnak a saláta és a csirkemell fogyasztásáról szólnia, hiszen valljuk be, azt néhány nap elteltével könnyen meg is unja az ember.

Az egyoldalú étkezés sem egészséges, sőt, az ezzel járó hiányállapot még valamilyen betegséget is elő idézhet. Figyeljünk arra, hogy megfelelő arányban fogyasszunk húst, zöldséget és esetleg tejterméket, így az összes fontos vitamint be tudjuk vinni szervezetünkbe. Megfelelő testmozgás végzése mellett szervezetünk optimálisan fogja felhasználni a bevitt tápanyagokat, így a felesleges zsírok sem fognak lerakódni, hiszen elégeti majd azokat. Emellett a rendszeres mozgás az anyagcserénkre is jó hatással van, hiszen felgyorsítja azt, miközben gyorsabban tudja elégetni a táplálékkal bevitt kalóriákat.

Fontos, hogy ha most kezdünk bele az életmódváltásba – mivel egészségesebben szeretnénk élni – akkor próbáljunk meg nyitni az új dolgok felé. Az, amit régen utáltunk, lehet még a kedvencünk is lesz majd, adjunk minden ételnek egy új esélyt! A rossz étkezési szokásainktól pedig búcsút kell venni és nem szabad olyan ételhez túlzottan ragaszkodni, mely egészségtelen a szervezetünkre nézve. Sőt, egy alapanyag, amely elsőre egyáltalán nem ízlik, lehetséges, hogy egy más elkészítési módon már tetszeni fog, így undor és szájhúzás nélkül fogyaszthatjuk el finom és egészséges ételeinket!

Hozzászólás írása