Testi épségüket és egészségüket féltik az útburkolatok miatt a pécsiek

Magyarország nem a legrosszabb útviszonyokkal rendelkezik a környező országok közül, mégis leszögezhetjük, hogy az utak és járték minősége hagy kivetni valót maga után. A problémát 2018 év elején elégelték meg a pécsi lakosok, akik már nem bírják elviselni, hogy a járdák és buszöblök elviselhetetlenül problémásak.

Az egyes repedések, kátyúk és gödrök leginkább az idősebb korosztály életét keserítik meg, akik féltik testi épségüket és egészségi állapotukat is.

Kapcsolódó

Többen jelezték, hogy baleset veszélyessé kellene nyilvánítani a pécsi útburkolatokat, mert azok állapota könnyen eleséshez vezethet, így a különböző sérülések során horzsolások, ütődések vagy akár törések is előfordulhatnak. A bottal közlekedők, reumás fájdalmakra panaszkodók, a visszeres lábbal járó betegek pedig különösen nehezen tudnak közlekedni a töredezett, sérült és hibás úton. A beteg lakosok attól tartanak, hogy egészségi állapotukat csak tovább fogja rontani az elviselhetetlen helyzet.

Több panasz is érkezett már a pécsi útminőségre

Testi épségüket és egészségüket féltik az útburkolatok miatt a pécsiek

Testi épségüket és egészségüket féltik az útburkolatok miatt a pécsiek

Bár az útburkolatokért felelős cég szóvivője úgy nyilatkozott, hogy a burkolatok minőségét folyamatosan nyomon követik és állapotukat folyamatosan megújítják, a városvezetéshez is számtalan panasz érkezett már. A sajtófelelős tájékoztatta a panaszosokat, hogy a téli időszakban, zsákos hideg aszfalttal javítják a kialakuló balesetveszélyes ütőkátyúkat. A szükséges járda és buszöböl javításra legkorábban tavasszal kerülhet sor a meleg aszfaltos karbantartás során.

Pécs lakosai azonban nem tartják kielégítőnek a választ, hiszen szeretnének minél előbb megoldást találni a problémás útszakaszok hosszútávú állapotjavítását illetően. A legtöbb panasz a József Attila – Jászai Mari utca sarkát, az Athinay út – Tüzér utca – Szigeti út sarkát, az Építők útja – Radnóti utca sarkát érinti. A Szántó Kovács János utcai buszmegállóban pedig a felújítás után rosszabb lett az út mint korábban. Az Endresz-Tüzér utca sarkán pedig járda hiánnyal küszködnek a lakók. A Kőrös utca elején pedig gödrök díszítik az útburkolatot, amelyek rendkívül baleset veszélyesek.

Hozzászólás írása