Milyen egészségügyi problémákra lehet pozitív hatással a masszázs?

A relaxálás, pihenés egyik legősibb és leghatékonyabb formája a masszázs, ám nemcsak arra jó, hogy kiengedjük a fáradt gőzt, és egy kicsit ellazuljunk. Számos egészségügyi probléma esetén is hatékony megoldás lehet.

Bár a masszázst a legtöbben amolyan wellness élményként tartják számon, de gyógyító hatása is bőven akad. Már az ókorban is használták ezt a módszert, az ősi kínai, egyiptomi és indiai gyógyítás egyik fontos eleme. Napjainkban is sok orvos tanácsolja bizony egészségügyi problémák esetén, hogy keressünk fel egy gyógymasszőrt, és rendszeresen masszíroztassunk. A hazipatika.com szerint ilyen egészségügyi panasz esetén lehet jó megoldás a masszázs. Lássuk!

Izomfájdalma ellen nagyon hatékony megoldás

Mivel a masszázs élénkíti a vérkeringést az izmokban, így nagy segítség lehet az izomeredetű fájdalmak enyhítésére. Nem csoda, hogy hát és derékfájás, nyakfájdalom vagy más izomeredetű fájdalmak esetén javasolják a masszázst, mint terápiát. Természetesen nemcsak akkor jó ez a módszer, ha meghúztuk egy izmunkat, a krónikus izomfájdalmak esetén is hatékony megoldás lehet.

A depresszió és szorongás ellen is jó megoldás lehet

Bizonyított tény, hogy a kedélybetegségek kezelésénél is nagyon jó lehetőség a masszázs. A massázs relaxáló hatása segíthet abban, hogy leküzdjük a szorongást és a depressziót, de már maga az érintés is jó hatással van ránk ilyenkor. A stressz-szint is csökken ilyenkor, ez pedig fontos lépés a depresszió és szorongás kezelésénél. Kutatások bizonyították már, hogy a depresszióban szenvedő betegek a masszázs után sokkal boldogabbnak érezték magukat.

Fejfájás ellen masszázzsal

A stressz eredetű fejfájás megszűntetésére is jó megoldás lehet, ha rendszeresen járunk masszíroztatni, de létezik már kifejezetten olyan masszázstípus, mely a fejre, vállra, nyakra koncentrál, és csökkentheti a fejfájást is.

Alvászavarokra is megoldást jelenthet

A masszázs pozitívan hathat az alvásminőségünkre is. Egyrészt stressz csökkentő hatása van, a stressz pedig hatással van arra is, hogyan alszunk. Ha csökken a stressz, akkor az alvás is pihentetőbb lehet. De nemcsak felnőttek esetén javulhat a masszázs hatására az alvásminőség, hanem babák és kisgyermekek esetén is.

Hozzászólás írása