Retro Véradás 2014. Szeptember 6. – Budapest, Debrecen, Győr, Pécs, Szeged

Az OVSZ (Országos Vérellátó Szolgálat) rendszerint, minden évben megrendezni Retro Véradás nevű, népszerű eseményét. Ez 2014-ben sem lesz másképp, szeptember 6-án 5 nagy városban, helyszínre mehetnek vért adni azok, akik fontosnak tartják ezt.

Minden véradó akár 1 életet menthet azzal, ha vért ad. Vannak, akik jószándékból adnak és vannak, akik egészségügyi szempontból. Egyesek szerint ugyanis teljes felfrissülés várható a véradás után, hiszen a vérplazma és vörösvértestek újra termelődésével mintegy kicserélődnek a sejtek egy részei. Vannak persze olyanok is, akik mindkettő ok miatt mennek el vért adni.

Miben jobb ennél a Retro Véradás?

Retro Véradás 2014. Szeptember 6.

Retro Véradás lesz 2014. szeptember 6-án a következő nagy városokban: Budapest, Debrecen, Győr, Pécs, Szeged. Ha érdekelnek a pontos címek, azokat megtalálod a cikkben..

Egyrészt azért, mert egy remek esemény, ami összehozza a segíteni szándékozó embereket, és 1 nap alatt rengeteg leadott vérrel lesz “gazdagabb” az OVSZ. Másrészt ezen a napon megünnepelhetik azokat, akik a várátömlesztésnek köszönhetik életüket. Harmadrészt ez egy igazi retro élmény, a régi időket idézi, amikor is sört és virslit kaptak a lelkes véradók.

Menj el Te is, adj vért, ments meg egy életet! Aztán pedig fald be a virslit és idd meg a megérdemelt sörödet! : )

További információk a véradásról:

A Retro Véradás helyszínei 2014-ben:

  • Budapest: Városmajor (1122 Budapest, Városmajori Szabadtéri Színpad mellett)
  • Debrecen: Debreceni Regionális Vérellátó Központ (4026 Debrecen, Bem tér 19.)
  • Győr: Győri Regionális Vérellátó Központ (9027 Győr, Magyar u. 8.)
  • Pécs: Balokány-liget Pepita Kultúrtér (7622 Pécs, Zsolnay Vilmos u. 12.)
  • Szeged: Széchenyi tér (6720 Szeged, Széchenyi tér.)

Hozzászólás írása