A legegészségesebb mozgásformák az ágyban

Egykor tabutémának számított a szex, mára azonban könnyen elbeszélgetünk róla. Nem félünk a kérdezéstől, nem félünk a válaszadástól, ami ahhoz vezet, hogy egyre többet tudunk az együttlétekről is. Ma már bizonyított tény, hogy a szex segít feloldani a stressz, miközben a depresszió ellen is bevethető.

A szerelmes együttlétek során rengeteg pozitív energia és hormon szabadul fel, amik legyőzik a rossz hangulatot, elterelik a figyelmet a bajokról és nehézségekről. Azt is ki kell emelni, hogy csökkenti a magas vérnyomást, tehát tényleg egészségesnek nevezhetjük.

A szex rengeteg mozgással jár, úgyhogy nagyszerű edzésprogram. Mondhatjuk úgy is, hogy élvezetes módon szabadulhatunk meg a kalóriáktól, mivel a félórás nemi aktus felér egy két kilométeres futással. Egy ilyen izgalmas esti program közben minden fontos izmunkat megmozgatjuk, a comb, a has, a csípő és az intim izmok is dolgoznak. Nem véletlen, hogy a szeretkezés után pótolni kell a folyadékot, hiszen tényleg olyan, mintha edzettünk volna.

Erősebb lesz az immunrendszer

Amerikai kutatók által bizonyított, hogy a nemi élet az immunrendszert is erősíti. Érdekes, hogy az emberek ellenállóbbak a vírusokkal szemben, és ritkábban fogják elkapni az influenzát. Lehet, hogy ezek a tények furcsán hangzanak, de úgy tűnik, hogy a szervezetünk sokkal több ellenanyagot termel, ha rendszeresen ágytornázunk. Ha pedig az immunrendszerünkben alapból bízunk, akkor kihasználhatjuk az aktus közben felszabaduló hormonok erejét, amik fájdalomcsillapítóként is funkcionálnak.

Ahogy láttuk, a szexnek rengeteg előnye van. Ha rendszeres nemi életet élünk, akkor a testünk friss és üde marad, a bőrünk kisimul, miközben a szervezet kevésbé érez fájdalmat, legyen az fejfájás vagy ízületi gyulladás. Nagy valószínűséggel az immunrendszerünk is jobban fogja érezni magát, miközben könnyebben leküzdhetjük a stresszt és a negatív érzelmeket. Amikor két test egymással együttműködik, akkor a kapcsolat megerősödik, ami hosszú távon is jó eredményeket jelent. Ha nem feledkezünk meg a másik igényeiről, akkor hosszú és boldog kapcsolat vár ránk.

Hozzászólás írása