Biztonsági kamera az idős hozzátartozókhoz

Az egészség mindennél fontosabb, viszont sokszor nem tudjuk befolyásolni. Amikor az ember elér egy bizonyos kort, akkor a betegségek nem kíméletesek, és ott támadnak, ahol tudnak. A legtöbben ilyenkor eszmélünk rá, hogy mennyire törékeny a test, hiszen semmit nem tehetünk a támadások ellen.

Az idősebb szülők és nagyszülők megpróbálnak egyedül boldogulni, de az évek múlásával rá kell jönniük, hogy egyáltalán nem olyan könnyű, mint gondolták.

Tény és való, hogy az időskor rengeteg problémával jár, és ezt sokszor a fiatalabbak fizetik meg. Amikor az egyedül élő szülő a saját lakásában próbálja kiélvezni az utolsó talpon töltött éveket, akkor a legkisebb esések is veszélyessé válnak. Sokszor hallani olyan esetekről, ahol egy idős személy megütötte magát, és mivel nem tudott senkit értesíteni, így komolyabb baj származott belőle.

Nem véletlen, hogy a legtöbb fiú és lány attól fél, hogy az idősebb szüleinek éppen a saját lakásukban lesz problémájuk, és nem fognak tudni időben segíteni. Milyen lehetőségeik vannak?

Emberi és kamerás segítség

Az egyik legbiztosabb megoldás, ha valaki rendszeresen látogatja őket. Sokszor a testvérek váltják egymást, de az is segít, ha felfogadnak valakit. Az ilyen házhoz járó segítők takaríthatnak, főzhetnek és beszélgethetnek az idősekkel, miközben rendszeresen ellenőrzik a hogylétüket.

Vannak olyan esetek, amikor éjszakára is ott maradnak, és szó szerint lesik a nagyszülők kívánságát. Bár nem mindenki tudja magának megengedni ezeket a költségeket, azonban így biztosan megkapják a megfelelő felügyeletet.

Létezik azonban egy másik lehetőség is, amit ritkábban szoktak bevetni. A telefonról vezérelhető biztonsági kamerák nemcsak a betörők ellen védenek, hanem a hozzátartozókat is szemmel tarthatjuk velük.

Az a legjobb, ha a lakás kritikus pontjaihoz, például a lépcsőhöz, fürdőszobaajtóba és a nappaliba felszerelünk egy kamerát, így a nap bármely percében ellenőrizhetjük, hogy a bizonytalanul sétáló nagymama lejutott-e az emeletről. Ezáltal hamar észrevesszük, ha történik valami, és azonnal küldhetünk segítséget.

Hozzászólás írása