Egészséges életmód a potencia gondok ellen

Talán nem is gondolnánk, de rengeteg férfit érintenek manapság a különböző potencia problémák, sőt ez a gond jellemzően egyre fiatalabb korban jelentkezik. Szerencsére van néhány praktikus dolog, mellyel akár megelőzhetjük, vagy javíthatunk az állapotunkon.

Sajnos számtalan oka lehet a merevedési zavarnak, akár testileg teljesen egészséges emberekkel is megeshet az erekció probléma, hiszen nagyon sokszor a gond hátterében nem áll semmilyen krónikus betegség. Fontos azonban kihangsúlyozni, hogy az egészségtelen életmód, pontosabban az ebből eredő túlsúly következtében kialakulhatnak olyan betegségek (például keringési zavarok, cukorbetegség stb.) melyek előidézhetik a különböző merevedési problémákat.

Egészséges tippek és tanácsok a merevedési zavar elkerülése érdekében

Valószínűleg senki nem fog meglepődni azon, ha azt mondjuk, hogy a dohányzás roncsolja az emberi szervezetet, továbbá a cigarettát bátran emlegethetjük a férfi egészség egyik legnagyobb ellenségének is. Nemrégiben a dimedic.eu is beszámolt arról, hogy statisztikai adatok szerint a potenciaproblémákkal küzdő férfiak nagy része dohányzik, és ez nem véletlen.

A cigarettázás ugyanis azokat a vérereket (is) károsítja, melyek a férfiak merevedési képességéért felelősek. Az egészséges táplálkozás és a rendszeres testmozgás rengeteg pozitív hatást gyakorol a szervezetünkre, a merevedési zavarokkal összefüggő tünetek enyhítése természetesen csak egy a sok közül.

Több kutatásból is kiderült, hogy már egy 30 perces séta is legalább 40%-kal tudja javítani azoknak a férfiaknak az állapotát, akik valamilyen szexuális problémával küzdenek.

Emellett nem csak a túlsúly, hanem az egészségünk miatt is fontos odafigyelnünk a táplálkozásunkra is. A kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozás, vagyis a sovány húsok, zöldségek, és a teljes kiőrlésű gabonák fogyasztása jó hatással van a szervezetünkre, a helyes táplálkozási szokások kialakításával rengeteg betegségtől óvhatjuk meg magunkat.

Emellett lényeges az is, hogy viszonylag sokat legyünk a szabadban, illetve fogyasszunk D-vitaminban gazdag ételeket is, mint például tojást, gombát vagy halakat. Egy 2016-os tanulmány szerint a D-vitamin hiánya számos egészségügyi probléma mellett a merevedési zavarok kockázatát is növelheti.

Hozzászólás írása