A rovarok és rágcsálók az egészségünket is befolyásolják

A kártevők jelenlétével kapcsolatos fő problémák az általuk hordozott kórokozókból, például baktériumokból vagy mikrobákból erednek, amelyek olyan betegségeket és allergiákat okoznak, amik hatással lehetnek a mi és a körülöttünk élők egészségére.

A kártevők óhatatlanul más típusú, inkább az anyagiakhoz kötődő problémákat is okoznak, például az épületszerkezetekben vagy a bútorokban keletkező hibák miatt.

Ezek olyan veszélyek, amelyek fizikai épségünket és természetesen gazdasági fizetőképességünket is fenyegetik, mivel egyes kártevők képesek tönkretenni minket, mind magán-, mind társadalmi szinten.

A SIP panelek rágcsálómentesek?

Nincs annál rosszabb érzés, mint amikor rovarok vagy rágcsálók jelennek meg a házban, főleg, ha a legmodernebb megoldásokat választjuk. A Habitual Arquitectura szerint sajnos a kártevők problémát jelenthetnek egy SIP falakból és fa tetőszerkezetből álló ház esetében, mivel az olyan állatok, mint a rágcsálók és a termeszek fészkelésre használhatják az anyagot.

A termeszek felmászhatnak, és addig roncsolják az anyagot, amíg utat nem találnak a fába. Ez komoly probléma, mivel közvetlenül befolyásolja a ház szerkezeti kapacitását.

Mit tehetünk ellenük? Meg kell akadályozni a kártevők terjedését a panelek minden nyílásának lezárásával vagy a kártevőknek való kitettségével. A gyártók rengeteg reklámszövegben mondják, hogy a SIP nem az az anyag, amely mindenféle rágcsálótípust érdekelhet, mivel különleges módon dolgozzák fel, ami az állatok számára kényelmetlen és ehetetlen szokott lenni.

Szerencsére az állatok inkább a puha és meleg üveggyapotot részesítik előnyben, bár egyes szemtanúk a SIP paneleknél is találkoztak kellemetlen betolakodókkal.

A SIP panelekkel való munka nagyon hasonlít a sok hagyományos építési módszernél alkalmazott ácsmunkához. Emellett az is fontos, hogy az építész, akit a projekt kivitelezésére választunk, alapos ismeretekkel rendelkezzen erről az anyagról és arról, hogyan lehet modulárisan elrendezni a tervezést.

Hozzászólás írása