Az intelligens óra hogyan járul hozzá az egészségünkhöz?

2013-ban az intelligens órák forradalmasították a piacot. Kombinálták egyetlen eszközön a kommunikációs funkciókat, a hívást, az értesítéseket, az egyéb egészséggel kapcsolatos funkciókkal, mint amilyen a tevékenységi napló vezetése, az alvás, és a sportolás. Alig telt el 7 év azóta, és a trendek újra ébrednek.

2018-ban a cégadatok szerint az értékesítésük 56%-kal nőtt, aminek az oka a pontosságukra tehető. Ma már ezek az órák, de a karkötőt is rendelkeznek pulzusszám méréssel is, ami az egészségüket féltő embereknek lehet a legfontosabb.

Tipp: hogyan rendelj Kínából okos kütyüket?

Általánosságban elmondható, hogy kétféle érzékelő létezik a pulzusom rögzítésére. Az egyik, amelyek közvetlenül pulzust olvasnak le a bőrrel érintkező elektródokkal, és van egy másik, egy optikai, amely sorozatos piros és zöld LED-et használ az impulzusnak az észlelésére.

Ez az utolsó a legtöbb okosórában megtalálható, és az orvosok által is elfogadott. Ezeknek az óráknak egyetlen hátrányuk van, hogy a helyes mérés sok tényezőtől függ, például a hevedernek a rögzítéséről és a szélsőséges hőmérséklettől is. Azonban, ha megfelelően használjuk, akkor sok segítséget nyújthat.

Milyet használjunk?

A Xiaomi Mi Band karkötő sok okosórát kitúrt a helyéről, mivel versenyképes árakon hasonló a teljesítménye. Annak ellenére, hogy hosszúkás kialakítása miatt nem éppen úgy néz ki, mint egy hagyományos óra, a képernyőn az idő mellett a mindennapi tevékenységre vonatkozó információt is megtaláljuk.

Ilyen a lépés- és pulzusszámláló is. Könnyű súlya miatt sokan tudják hordani, az AMOLED panel védi az akkumulátort, ami 20 napig is működhet, és leginkább sportolásnál használhatók.

A Huawei Watch GT kéthetes autonómiát képes nyújtani, és beltéri és kültéri tevékenységekhez használható. Azok számára készült, akik olcsó, de jó teljesítményű termékeket keresnek. Ez az egyik legteljesebb intelligens óra, felismeri a szívverés számát a nap 24 órájában, miközben az alvást is nyomon követi.

Beállításaiban találunk opciót, ahol jelzi, amikor valami rendellenességet észlel, így az egészségünket is védi.

Hozzászólás írása