Egészség és szerelmi élet

Manapság minden felületről az ömlik az emberre, hogy éljen egészségesen, mert az egészség a hosszú élet titka. Statisztikák, amelyekkel nem lehet vitatkozni, mutatják, milyen sok stressz ér minket, hogy sok olyan külső hatás van, amely rombolja az egészségünket – fizikai és mentális síkon egyaránt –, és végeláthatatlan termek kínálat áll a rendelkezésünkre fizikai és pszichikai jóllétünk javítására.

Az igazság azonban, ha nem is odaát, de mindenképp az arany középúton van.

A tisztaság fél egészség

Nagyanyáink vallották, hogy egy alapos fürdés és gyakori kézmosás elijeszti a betegségeket, valamint egy remek nagytakarítás után ház és háziasszony egyaránt megújul, sőt, a padló sikálása a szerelmi életre is remek hatással van: vajon melyik férfiember tudna ellenállni a padlót sikáló asszony ringó csípőjének?

Vagy az ablak mellett tornázó fiatalasszony szél által fellibbent szoknyájának? A 21. században egyértelműen árnyaltabb a kép, ha a tisztaság és fél egészség kapcsolatát vizsgáljuk, azonban a covid árnyékában nem lehet elbagatellizálni a kézmosás és fertőtlenítés fontosságát.

Számos kutatás bizonyítja továbbá, hogy a mentális, pszichikai egészség épp olyan fontos, mint a fizikai; és az, aki lelkileg jól érzi magát, nagyobb eséllyel lesz sikeres a szerelemben, valamint a szexuális élete is kiegyensúlyozottabb lehet. Kevésbé hajlamos a potenciazavarra és összességében vallja jobbnak szerelmi életét.

Lelki egészség és az igaz szerelem

A lelki, mentális egészség elengedhetetlen ahhoz, hogy az ember jól érezze magát a bőrében. Az, aki szeretetben él saját magával, aki elégedett és megfelelő önértékeléssel, önbizalommal rendelkezik, aki tisztában van a saját erősségeivel és gyengeségeivel, sokkal inkább megengedi magának, hogy a másik által szeretve, dédelgetve legyen.

A lelki jóllét és a fizikai egészség kéz a kézben járnak, egyik nincs a másik nélkül. Az egészséges étkezés és rendszeres sport nemcsak fizikailag tart fitten, hanem lelkileg is erősít, javít minket.

Hozzászólás írása