Házi wellness paradicsom

Ki ne vágyna egy kis otthoni wellness részlegre? Nincs másra szükség, csak nagy térre akár kint, akár bent, nagy medencére, vízforgató rendszerekre és szivattyúkra, egyéb kiegészítőkre, és fantasztikus házi wellnessezésben lehet része az embernek. Persze azért nem ilyen egyszerű megtervezni és elkészíttetni, de az élmények kárpótolnak majd mindenért.

Mindenki vágyik egy kis kényeztetésre a hosszú napok után, de sajnos csak a kertes házzal, vagy a nagy alapterületű lakással rendelkezőknek van igazán lehetősége arra, hogy otthoni wellnessbirodalommal rendelkezzenek.

Masszázsmedence otthon?

Masszázsmedence otthon? Így nézne ki, ha otthon szeretnék wellness-ezni? Természetesen a kép csak illusztráció, az ötletek tárháza viszont végtelen

Mi tartozik a wellnessbe?

A nagy lakással rendelkezők beltéri medencét készíttethetnek, de egy kerti óriásmedence is rendkívül jó választás. Sajnos ilyenkor télen nem lehet használni a kültérit, és el kell rakni a vezérlési és szivattyúzási eszközöket, de a jó idő beköszöntével ismét lehet csobbanni. Sőt, ha veszünk különféle takarókat, akár több hónappal is kitolhatjuk a használati idejét. A különböző fújók, csobogók, „dögönyözők” segítségével úgy érezhetjük magunkat, mintha a legjobb fürdőben lennénk.

Szaunát is van lehetőség építtetni. Sokan döntenek a kültéri szauna mellett, ez télen is egészséges tevékenység, az svédek utána még a hóban is megfürdenek a téli időszak idejében. Szaunát a házban is lehet kialakítani, azonban érdemes nagyon figyelni rá, nehogy véletlenül baleset történjen.

Sokan az egészség jegyében mini konditermet alakítanak ki otthonukban valamelyik használaton kívüli helyiségben. A legtöbben egy helyen alakítják ki a maguk kis wellness részlegét, például a pincében.

Mennyibe kerül?

Jó alaposan a zsebébe kell nyúlni azoknak, akik otthoni kényeztetésre vágynak, és nem szeretnének uszodába, szaunába vagy konditerembe járni. Túl az anyagokon és a munkálati díjon számos egyéb költség is felmerülhet, például a szivattyúk megvásárlása, a festés vagy maguk az eszközök a konditerembe, ezeket mindenképpen kalkuláljuk bele.

Házi wellness paradicsom (2 hozzászólás)

  1. mici
    mici 2014-11-03 at 15:52 | Reply

    hmmm, elképzeltem, hogy milyen jó is lenne egy wellness részleg idehaza…addig pedig marad a kedvenc helyünk kikapcsolódásra

  2. andrea
    andrea 2016-01-07 at 18:31 | Reply

    jó lenne egy wellness hétvége

Hozzászólás írása