Tévés edzés

Mindenki látott már a tévében különféle fitnesz edzéseket. Vajon mennyire hatásos egy ilyen műsor? Már nyúlunk is a távirányítóért, vagy megmozgat bennünk valamit, hogy talán edzeni kellene? Esetleg magunk lökjük be kedvenc DVD-nket a lejátszóba?

Ha kevés az időnk..

Sok embernek a legnagyobb problémája az, hogy kevés ideje van a testmozgásra. A tunya életmód, az ülőmunka, a számítógép vagy tévé előtti kattintgatás a távkapcsolóval vagy az egérrel pedig idővel elhízáshoz, betegségekhez, fájdalmakhoz vezethet. Jó megoldás lehet azonban, ha a tévé segítségével próbálunk edzeni.

Sport: Futás - Az egészséges életmód része

Sport: Futás – Az egészséges életmód része – Heti kétszeri futás, vagy bármilyen sportolás hatalmas lépést jelent az egészséges életmód felé vezető úton

Lehetőségek edzésre

Ha vannak különféle berendezéseink, például taposógép vagy bicikli, akkor akár kedvenc műsorainkkal szinkronban tudunk alakot formálni is. Léteznek különféle fitnesz műsorok, amikor követhetjük a tornázó férfit vagy nőt. Sokan rongyosra nézik kedvenc edző DVD-iket, hogy ne unjuk meg, cserélgessük. Tornát nem érdemes számítógépen nézni, hiszen alig fognak látszani az alakok, ha távol megyünk a készüléktől, ráadásul a képernyőkímélő bezavarhat, és az is kényelmetlen, hogy nincsen távkapcsoló, amivel tudjuk távolról irányítani, mindig oda kell menni hozzá. Inkább használjuk a tévét helyette.

Ha nem akarunk pénzt költeni a fitnesz videókra, akkor a világhálón, videómegosztókon keresgéljünk, ezerszám találunk szimpatikus amatőr vagy profi edzőket. Csatlakoztassuk a számítógépet a tévéhez egy kábel segítségével, és már lehet is edzeni.

Lehetőség van a konzolok szerelmeseinek arra is, hogy az Xboxukkal és az ahhoz tartozó kinecttel is megmozgassák izmaikat. A szenzor érzékeli a mozgást, tehát nincs szükség plusz távkapcsolókra az irányításhoz, mi magunk vagyunk, akik vezéreljük az egészet. Számtalan sportjáték érhető el, a táncolóstól az ugrabugráló kalandjátékokig mindenki megtalálja a számára leginkább testhezállót. A kinect egyetlen hátránya az, hogy az ember játék közben nem veszi észre, hogy telik az idő és elfárad, másnap pedig izomlázzal fog ébredni.

Hozzászólás írása