A különleges Vlies tapéta

A mai modern tapéták sorában, számtalan újítás is felfedezhető, amelyekről korábban nem is lehetett hallani. ezek sorából is kiemelkedik a vlies tapéta, amely az egyik leginkább környezetbarát megoldás a tapétaipartól.

A vlies tapéta ugyanis semmilyen mesterséges anyagot nem tartalmaz, színtisztán növényi rostokból, épül fel, ezért nagyon egészséges környezett biztosít. A vlies tapéta felhelyezése is rendkívül egyszerű, akár otthonunkban mi magunk is elvégezhetjük a tapétázást. Ehhez szeretnénk egy kis segítséget adni rövid útmutatónkkal.

Az első feladat, hogy az előkészített falfelületet, ahová a tapéta felhelyezésre kerül, alapozni kell. Sok esetben azonban, ha kellő mértékben hígítjuk a tapétaragasztót, ez akár el is hagyható. Ezt követően egy ragasztóhengerrel a tapétaragasztót egyenletesen fel kell keni, a falra. Az alapozásra azért lehet szükség, hogy a falak porózus szerkezete ne szívja fel a tapétaragasztót a tapéta elől. Először néhány csík szélességben kenjük fel a ragasztót, és ha ez megvan, akkor következhet az első tapétacsík felhelyezése. Ügyeljünk ara, hogy ez teljesen függőleges legyen, használjuk vízmértéket, mert az első sor tapéta helyes beállítása a legfontosabb a tapétázás során. A tapétacsík rögzítését középen kezdjük, és úgy haladjunk felfelé és lefelé. Amennyiben az első tapétacsík felhelyezésre került, következhet a többi. Mindig figyeljünk arra, hogy az egymás melletti tapéták tökéletesen illeszkedjenek egymáshoz.

Mi az a vlies tapéta?

Mi az a vlies tapéta? – A vlies tapéta egy olyan tapéta, mely habosítva van, vastagabb a hagyományos társainál is. Azért közkedvelt, mert többször festhető, ezzel fertőtleníteni tudunk, vagy éppen színt, stílust váltani.

Ha a tapétán átszivárogna a ragasztó, azt töröljük le. Az esetleges nedvességfoltok miatt azonban nem kell aggóni, mert a vlies tapéta átereszti a párát, és így a mögötte lévő falfelület is ki tud száradni. Ez a vlies tapéta egyik rendkívül kedvező egyedi tulajdonsága.

A tapétázás legnehezebb feladata a mértani pontosság és a szegélyek, alakoknál történő pontos beszabás. amennyiben rendelkezik némi kézügyességgel ez megoldható, ám ha nem akar kockáztatni egy festő- és tapétázó mester gyorsan és pontosan felhelyezheti a tapétát az Ön számára. Mielőtt így döntene, érdemes árajánlatot kérni, például a tapetacenter.hu oldaltól, és kikérdezni a mesterembert, hogy ismeri-e a vlies tapétákat.

Hozzászólás írása