Az egészségbiztosítás az egészségmegőrzésben is segíthet, nemcsak a gyógyulásban

A legtöbben azért kötnek egészségbiztosítást, mert szeretnék a legkorszerűbb ellátást kapni, és a lehető leggyorsabb meggyógyulni. Ezt viszont a legtöbb esetben a nem az állami egészségügyi intézményekben kapják meg, hanem a magánklinikákon és magánorvosi szakrendeléseken, ezek pedig rendkívül költségesek lehetnek.

Az egészségbiztosítás azonban, ha megfelelő csomagot választunk térítheti az orvosi költségeinket, de akár a vizsgálatok, a műtétek és a kórházi tartózkodás díját is.

Az egészségbiztosítás tehát egy nagyon jó lehetőség, hiszen pár ezer forintos havi költséggel már rengeteget spórolhatunk, és jobb ellátásban részesülhetünk. Ugyanakkor ahhoz, hogy valóban egészségesek lehessünk, nemcsak az a fontos, időben kezeljünk egy betegséget, hanem a megelőzésre is gondolnunk kell.

Sokan nem is tudják, de az egészségbiztosítás akár ebben is segítségünkre lehet. De hogyan? Hiszen az egészségbiztosítások túlnyomó része csak betegség és sérülés esetén téríti meg a kezelések vizsgálatok költségét?

A szűrővizsgálatok fontos részét képezik a megelőzésnek

A betegségek megelőzéséhez általában az egészséges életmódot és a sportolás javasolják, és ebben az egészségbiztosítás nem lesz segítségünkre. Ugyanakkor a megelőzés kérdése nem intézhető el csupán ennyivel.

Ahhoz, hogy a betegségeket megelőzzük, esetleg időben elkapjuk, fontos, hogy az életkorunknak, nemünknek megfelelő szűrővizsgálatokon is részt vegyünk, és a vérkép rendszeres ellenőrzése sem elhanyagolható.

Lehet, hogy betegek nem vagyunk, de a szűrővizsgálatok még a betegség kialakulása előtt felfedhetnek kockázatokat, illetve kimutathatják, hogy ugyan még nincs gond, ha hamarosan lehet.

Az egészségbiztosítások nem minden esetben terjednek ki a szűrővizsgálatok finanszírozására is, de vannak olyan csomagok, melyek igen. Ha fontos számunkra a megelőzés, nemcsak a gyógyulás, akkor ilyen csomagot érdemes választani, és persze rendszeresen elmenni a szűrővizsgálatokra.

Hozzászólás írása