Egészségügyi hitel, ha mi sem bízunk az állami egészségügyben

Az egészségügyi hitel egy relatíve új fogalomnak tekinthető a magyar piacon, hiszen a rendszerváltás után bár elég gyors tempóban kialakult a magán-orvosok rendszere az országban, ellenben a legtöbben csak végső elkeseredettségükben fordulnak ilyen gyógyítókhoz, mert anyagi helyzetük nem engedi meg, hogy fizessenek még az egészségügyi ellátásért is.

Sajnálatos azonban, hogy a magyar állami egészségügy nem nyújt mindig megfelelő ellátást és feltételeket a betegek számára, hovatovább gyakran előfordul olyan abszurd eset is, hogy a TB nem támogat bizonyos kezeléseket vagy segédeszközöket. Hogy ilyenkor mit tehetünk? Vagy hozzányúlunk a családi tartalékhoz, vagy egészségügyi hitelt igénylünk, amit a bankok direkt erre a célra hoztak létre.

Az egészségügyi hitel előnyei

Az egészségügyi hitel rendszerint nem csak rendkívül kedvező feltételekkel vehető igénybe ma már nagyon sok hazai banknál, hanem ezen túlmenően az ügyintézést követően azonnal a kérdéses orvos, árusító vagy szolgáltató számlájára kerül, így nekünk ez már nem igényel külön utánajárást, kis túlzással elegendő lesz csak igénybe vennünk az adott szolgáltatást. Az egészségügyi hitel rendszerint egyfajta gyorskölcsönként vagy áruhitelként is definiálható, hiszen a bankok is nagyon jól tudják: egészségünk nem várhat, a pénzügyi segítségre mindig azonnal szükségünk lesz, így a lehető leggyorsabban hozzáférhetünk a pénzünkhöz, konkrétan a hitelbírálat követő néhány órán belül.

Az egészségügyi hitel nagy előnye még, hogy intézéséhez nem lesz szükségünk arra, hogy felkeressük a kiválasztott bankot és hitelintézetet, a pénzt közvetlenül a szolgáltatótól igényelhetjük majd, és nekünk az utalással vagy a fizetéssel sem kell törődnünk, a bank a megadott számlaszámra utalja majd át a kérdéses összeget, hogy nekünk csak igénybe kelljen venni a szolgáltatást.

Egészségügyi hitel, ha mi sem bízunk az állami egészségügyben

Egészségügyi hitel, ha mi sem bízunk az állami egészségügyben

Ennek köszönhetően elegendő lesz egyetlen helyen ügyintézést végeznünk. Az egészségügyi hitel kapcsán fontos kiemelni azonban, hogy ma már egyre kevesebb bank foglalkozik vele, ami elsődlegesen a gazdasági válság negatív hatásaiként fogható fel. A korábban erre specializált MediCredit például kivonult az országból, de az OTP és a Budapest Bank is megszüntette ezen tematikus termékét. Ennek köszönhetően ma már csak a Cofidis az egyetlen itthoni pénzintézet, amelyik egészségügyi hitelt tud nyújtani nekünk, de amint stabilizálódik a hazai bankrendszer, remélhetőleg ismét visszatér minden a régi kerékvágásba.

Amikor nagyon hasznos az egészségügyi hitel

Az egészségügyi hitel fontosságát sokan fel sem tudják fogni mindaddig, amíg nem kerülnek olyan helyzetbe, hogy szükségük lenne egészségük megőrzésének érdekében egy kisebb összegre, amit megtakarításukból nem tudnak fedezni. Ha nem is vesszük ide azt a példát, hogy hány meg hány ember nem bízik az állami orvosi ellátásban, még akkor is előállhat olyan eset, hogy életkörülményeink javítása érdekében azonnali beavatkozásra lesz szükségünk, amire a várólisták felállítása miatt gyakran éveket is kell várnunk. Példának okáért egy térdműtét jelenleg nem tartozik a kiemelt fontosságú beavatkozások közé, ennek megfelelően nagyon sokan hónapokkal később kerülnek sorra a listán, miközben vagy folyamatosan táppénzen kell lenniük, vagy pokoli fájdalomban kell élniük mindennapjaikat.

Ezt egyszerűsíthetjük le azzal, hogy felveszünk egy kis egészségügyi hitelt, amelynek köszönhetően várakozás nélkül, egy magánklinikán elvégeztethetjük a műtétet akár néhány napon belül, méghozzá precízebb és emberibb körülmények között.

Hozzászólás írása